Kan Verelim Can Olalıım Projesi

 

Kilis 7 Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi Bölümü’nde öğrenim gören öğrencilerin Sosyal Duyarlılık dersi kapsamında, yapılan  “Kan Verelim Can Olalıım” projesi  uygulanmaya başlandı. Kilis 7 Aralık Üniversitesi Karataş Kampüsünde gerçekleştirilen bu anlamlı proje Öğretim Görevlisi Zeynettin KASIRGA koordinatörlüğünde gerçekleştirildi.

 

Kan bağışı duyarlı ve gönüllü insanlar tarafından kan alma departmanlarında gerçekleşmektedir. Yılda iki kez yapılabilen kan bağışı birçok insana hayat ışığı olabilmektedir. Günümüzde meydana gelen kazalar ve hastalıklar sonucu birçok operasyon gerçekleşmektedir. Bundan dolayı kan ihtiyacının ciddi bir probleme dönüşmesini engellemek için yeterli kan bağışçılarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bağışçıların kan ihtiyaçlarını karşılayamadığı durumlarda birçok yaşam son bulabilir. Hayat kurtarmak istiyorsak düzenli kan bağışında bulunmalıyız.  Kan bağışı bir sosyal sorumluluktur. Kan bağışçısı olmayan insanların empati kurup bir gün onun yerinde kendisi veya bir yakının olabileceğini düşünmesi gerekmektedir.

 

Bu projenin uygulamasına destek olan Kilis Şubesi Türk Kızılayı ve ekibine ayrıca emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

 

 

                                                                                                    

                                                                       Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2024