Evimiz Eczanemiz Değildir Projesi

Üniversitemiz SHMYO Öğrencilerinden ‘EVİMİZ ECZANEMİZ DEĞİLDİR’ PROJESİ

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakım Programı öğrencileri, Öğr. Gör. Melek ÖZTÜRK’ ün koordinatörlüğünde belirlemiş olan ve gerekli izinlerin alındığı ailelerden Sosyal Duyarlılık dersi kapsamında evde bulunan fakat kullanılmayan ve son kullanma tarihi geçmiş olan ilaçları toplama etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Proje kapsamında özellikle yaşlı bireylerin olduğu ve küçük çocuğu olan aileler ziyaret edildi, evde bulunan fakat kullanılmayan veya son kullanma tarihi geçmiş ilaçlar toplanıldı. Böylelikle ilaçların direkt çöpe atılması, yaşlıların son kullanma tarihi geçmiş ilaçları tüketmesi ve çocukların bu ilaçları yanlışlıkla kullanmasının önlenmesi sağlanmıştır. Toplanılan ilaçlar arasında daha çok antibiyotiklerin, ağrı kesicilerin ve çocuklar için kullanılan ateş düşürücü ilaçların olduğu görüldü. İlaçların uygun şekilde imha edilmesi için gerekli kurumlarla görüşüldü.