Meslekleri Tanıyorum Tercihimi Bilinçli Yapıyorum Projesi

Kilis 7 Aralık Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden bir grup öğrenci Sosyal Duyarlık dersinde “Meslekleri Tanıyorum, Tercihimi Bilinçli Yapıyorum” projesi bağlamında İlahiyat Fakültesi mezunlarının istihdam alanları hakkında bilgi topladılar. Daha sonra mezunların icra ettikleri meslek gruplarıyla görüşmeler yaptılar. Bu görüşmeler Diyanet işleri başkanlığı bünyesinde görev yapan, müftü, vaiz, Kuran kursu öğreticisi, İmam hatip, müezzin vb. kişilerle, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni, İhl meslek dersleri öğretmeni ve eğitim yöneticileri ile İlahiyat fakültesinde görev yapan akademisyenlerle yapıldı. Daha sonra bu görüşmeler sunum haline getirildi ve İlk olarak 12 Aralık 2019 tarihinde Kilis Ekrem Çetin Kız İmam Hatip Lisesinden yaklaşık 200 öğrenciye yükseköğretim tercihlerinde farkındalık oluşturmak amacıyla meslek tanıtım sunusu yapıldı. Daha sonra 19 Aralık 2019 tarihinde Nakşidil Kyk yurdunda kalan 15 yükseköğretim öğrencisine meslek tanıtım sunumu yapıldı. Son olarak ilahiyat fakültesinden farklı sınıf düzeyinden öğrenci gruplarına 31 Aralık 2019 ve 02 Ocak 2020 tarihleri arasında meslek tanıtım sunuları projede yer alan öğrenciler tarafından yapıldı.

Proje Danışmanı: Öğretim Görevlisi Ali GÜNGÖR (İlahiyat Fakültesi)

Projede Yer Alan Öğrenciler:

Selma Sarı

Ayten Eşim