Sağlıklıyız Mutluyuz Gelecekten Umutluyuz Projesi

Üniversitemiz SHMYO Öğrencilerinden ‘SAĞLIKLIYIZ MUTLUYUZ GELECEKTEN UMUTLUYUZ’ ve ‘SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN BİR ADIM: OBEZİTEYE HAYIR’ PROJELERİ

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencileri, Öğr. Gör. Nesrin İPEKÇİ’nin koordinatörlüğünde Süleyman Demirel Ortaokulu’nda Sosyal Duyarlılık dersi kapsamında Tütün Bağımlılığı ve çağımızın halk sağlığı sorunu olan Obezite konularında etkinlikler gerçekleştirdiler.

Bu kapsamda ortaokul öğrencilerine sağlıklı yaşam ile dengeli ve yeterli beslenmenin önemi konularında eğitim verildi. Çocukların boy ve kiloları ölçülerek beden kitle indeksleri hesaplandı. Broşür dağıtıldı meyve ikram edildi. Öğrencilere tütün bağımlılığının zararlı etkileri ve oluşabilecek hastalıklar ve dikkatli olmaları konusunda eğitim verildi. Müzik dinletisi ile etkinlik sonlandırıldı.

Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2024