Her Çocuk Bir Masal Projesi

Etkinliğin Adı: Her Çocuk Bir Masal

Etkinliğin Yeri: 7 Aralık İlkokulu

Etkinliğin Konusu: Türk ve Suriyeli çocuklar arasındaki yaşam tarzları ve psikolojik değişiklikleri keşfederek bu değişimden yola çıkarak çocuklar ile birlikte bir gerçek çağrışımlı hikaye oluşturma

Etkinliğin Amacı: Farklı kültürde yaşayan çocukların ortak veya farklı yönlerini ortaya çıkarmak ve bu farklılık üzerinden bir eser ortaya çıkararak toplumun farkındalık düzeyini arttırma.

Proje kapsamında Çocuk Gelişimi bölümü öğrencileri tarafından ilkokul düzeyi öğrencileriyle tanışma etkinlikleri yapıldı,  Türk büyüklerine ait hikayeler okundu.

Türk çocukları ve Suriyeli çocuklar kendi hayatlarından yola çıkarak oluşturacakları serbest çağrışımlı oluşturmak için son iki etkinlik yapılacak, bu etkinliklerde çocukların dilinden hikayeler oluşturulacak.

Proje Yürütücüsü

Öğr. Gör. Aksa ERTEM